Επαγγελματική Αποκατάσταση - Αγορά Εργασίας

Το τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων καθώς και εκμάθηση των τελευταίων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται στην αγορά εργασίας.

Για αυτό έχουμε σχεδιάσει ειδικό ιστοχώρο και γραφείο διασύνδεσης (Δείτε εδώ ») για την άμεση επικοινωνία μας με επιχειρήσεις και για να βοηθήσουμε στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων μας. (Δείτε εδώ: Έρευνα για την επαγγελματική αποκατάσταση αποφοίτων τμήματος »)

Στον κατάλογο των εταιρειών που εργάζονται οι απόφοιτοί μας συμπεριλαμβάνονται εταιρείες: Διαφημιστικές, Web Design, Δημόσιες σχέσεις (PR), Τράπεζες, Ιστοχώροι περιεχομένου/υπηρεσιών, Τηλεοπτικά κανάλια, Εκτυπωτικές, Δημοσιογραφικές (περιοδικά, εφημερίδες) κ.α. (περισσότερα εδώ »)

Παρακάτω ακολουθεί μια ενδεικτική λίστα με κάποιες από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργαζόμαστε στα πλαίσια των πρακτικών εργασιών ή και στην μετέπειτα εργασιακή αποκατάσταση:

Εργασία On-line

Μια πραγματική διέξοδος στην ανεργία των νέων, τώρα διδάσκεται στο τμήμα μας!

Όλοι ξέρουμε πόσο δύσκολη είναι η επαγγελματική αποκατάσταση στην χώρα μας αυτή την περίοδο, πράγμα που όπως είναι φυσικό προκαλεί μεγάλη απογοήτευση και στους υποψήφιους φοιτητές που αναζητούν την σχολή που θα σπουδάσουν το επάγγελμα που θα ακολουθήσουν στο μέλλον. Στο τμήμα μας, αναγνωρίζοντας αυτές ακριβώς τις δυσκολίες και αναζητώντας πάντα λύσεις που να συμβαδίζουν με τις προκλήσεις τις εποχής μας, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο ηλεκτρονικό μάρκετινγκ και τις νέες τεχνολογίες. Κάθε εξάμηνο, φροντίζουμε να επικαιροποιούμε την ύλη των μαθημάτων μας ώστε να συμβαδίζει με τις ανάγκες και τις προκλήσεις της αγοράς εργασίας. Η τελευταία προσθήκη στην ύλη των μαθημάτων μας είναι τα Online Job Marketplaces, δηλαδή τα συστήματα στα οποία μπορείς να εργάζεσαι μέσω Internet (odesk.com, elance.com, freelancer.com κτλ) από οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση σε δικτυωμένο υπολογιστή. Έτσι, οι φοιτητές και οι απόφοιτοί μας μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες που διδάσκονται στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα του τμήματος μας (π.χ. δημιουργία διαφημιστικών εντύπων με Photoshop, ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων και ιστοχώρων, διαφημιστικές καμπάνιες με Video, Facebook, banners ή Google Adwords κ.α.) για να αναλάβουν έργα από τα δεκάδες χιλιάδες που είναι καθημερινά διαθέσιμα από όλο τον κόσμο χωρίς αυτοί να χρειαστεί να μετακινηθούν.

Ο Κώστας Π., φοιτητής του τμήματος λέει: «Ήμουν έτοιμος να ψάξω δουλειά σε καφετερία, παράλληλα με τις σπουδές μου, κάτι που δεν θα μου άρεσε αλλά χρειαζόμουν τα χρήματα. Ενθουσιαστικά όταν κάναμε αυτά τα μαθήματα για την εργασία online. Αμέσως άρχισα να κάνω αιτήσεις, όπως μάθαμε αναλυτικά στο εργαστήριο, και πολύ σύντομα ανέλαβα τις πρώτες δουλειές για μια εταιρεία στην Αμερική και με επέλεξαν για να τρέξω την διαδικτυακή τους καμπάνια. Έχω ήδη βγάλει 300 ευρώ ενώ παράλληλα αποκτάω πραγματική επαγγελματική εμπειρία στο αντικείμενό μου!». Είναι πολύ σημαντικό για εμάς, αυτά που μαθαίνουν οι φοιτητές μας να έχουν πραγματικό αντίκρισμα στην αγορά, και αυτό ήδη συμβαίνει στο μέγιστο βαθμό, αφού οι νέες τεχνολογίες σε οποιοδήποτε κλάδο του Marketing, έχουν το μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως. Παράλληλα, με την Online εργασία, οι φοιτητές και οι απόφοιτοί μας θα μπορούν να αξιοποιήσουν αυτές τις δεξιότητές τους άμεσα, βρίσκοντας εργασία από οπουδήποτε στην Ελλάδα ή τον κόσμο, χωρίς να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Μάνος Περακάκης – Διδάσκων, Καθηγητής Εφαρμογών

At the Lab

Στο εργαστήριο του μαθήματος, οι φοιτητές μας μαθαίνουν με την βοήθεια του οDesk.com, του μεγαλύτερου on-line job marketplace στον κόσμο, πως και σε ποιους τομείς μπορούν να κάνουν αιτήσεις για εργασία. Μαθαίνουν γενικά για την χρήση της υπηρεσίας, πως να φτιάξουν ένα ολοκληρωμένο προφίλ, πώς να επιλέγουν δουλειές και εργοδότες και πώς να γράφουν ένα Cover Letter, δηλαδή ένα γράμμα προς τους εργοδότες για να τους προσλάβουν. Μάλιστα, τα παραπάνω αποτελούν και μια από τις εργασίες του μαθήματος, στην οποία οι φοιτητές θα πρέπει να επιλέξουν δύο δουλειές τις οποίες πιστεύουν ότι μπορούν να υλοποιήσουν, να γράψουν τα αντίστοιχες αιτήσεις, και, να περιγράψουν πως θα τις έκαναν σε περίπτωση που τους επιλέξουν. Προαιρετικά μάλιστα μπορούν, αν το επιθυμούν, να κάνουν πραγματικά αυτές τις αιτήσεις στις δουλειές που επέλεξαν και να προχωρήσουν στην πραγματική υλοποίησή τους.

Copyright 2008 - Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
developed by