Γεώργιος Σκουρλετόπουλος – MSc student in Computer Science at The University of Birmingham

Ο Γεώργιος Σκουρλετόπουλος, απόφοιτος του Τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΑΤΕΙ Κρήτης, είναι μεταπτυχιακός φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Birmingham στην Αγγλία. Mετά την αποφοίτησή του συνέχισε τις σπουδές του με σκοπό να διευρύνει τις γνώσεις του στο χώρο της Επιστήμης των Υπολογιστών. "Μετά την αποφοίτησή μου, αυτό που ήθελα ήταν να εμβαθύνω τις γνώσεις μου και το τεχνολογικό μου υπόβαθρο. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που επέλεξα να σπουδάσω στο κομμάτι της Επιστήμης των Υπολογιστών μετά φυσικά από συζήτηση και παρότρυνση των καθηγητών του Τμήματος τους οποίους και ευχαριστώ θερμά για την αμμέριστη συμπαράστασή τους" αναφέρει ο Γιώργος και συνεχίζει: "Όπως οι περισσότεροι γνωρίζουν οι μεταπτυχιακές σπουδές στην Μεγάλη Βρετανία είναι υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερα απαιτητικές και ψυχοφθόρες, πόσο μάλλον για ένα Πανεπιστήμιο όπως το Birmingham, όπου η Σχολή της Επιστήμης των Υπολογιστών συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες της χώρας. Μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι οι απαιτήσεις της συγκεκριμένης Σχολής δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για μένα, καθώς ήταν σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών μου σπουδών στο Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης να δουλεύω σε project μαθημάτων με αυστηρό χρονοδιάγραμμα παράδοσης."


Αναφορικά με το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος, ο Γιώργος αναφέρει: "Η αποδοχή μου από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο της Αγγλίας και στο συγκεκριμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών αποδεικνύει την αναγνώριση που υπάρχει διεθνώς για το πρόγραμμα σπουδών που προσφέρει το Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης του ΑΤΕΙ Κρήτης, όπως και το απαραίτητο τεχνολογικό υπόβαθρο που αποκτούν οι απόφοιτοί του για να ανταπεξέλθουν είτε σε περαιτέρω σπουδές είτε στο απαιτητικό εργασιακό περιβάλλον όπως αυτό έχει διαμορφωθεί σήμερα."

Ο Γιώργος θεωρεί ότι το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος έπαιξε σημαίνοντα ρόλο για να χτίσει το προφίλ που απαιτείται για ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα όπως αυτό της Επιστήμης των Υπολογιστών.
"Το πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος παρέχει όλη εκείνη τη γνώση που απαιτείται για να ανταπεξέλθει ένας επαγγελματίας επιτυχώς στο χώρο των επιχειρήσεων. Εκτός από το managerial κομμάτι με μαθήματα marketing, management και χρηματοικονομικών που θεωρώ ότι είναι απαραίτητα για κάθε επαγγελματία του χώρου, το πρόγραμμα σπουδών παρέχει γνώσεις και το απαραίτητο τεχνολογικό υπόβαθρο στο ηλεκτρονικό marketing, που ελάχιστα ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης προσφέρουν στην ελληνική επικράτεια, ένας κλάδος που ανθίζει στο εξωτερικό και έχει ακόμα μεγαλύτερα περιθώρια εξέλιξης."


Τέλος, ο Γιώργος συμβουλεύει από την πλευρά του τους φοιτητές και αποφοίτους του τμήματος: "Αυτό που μπορώ από την πλευρά μου να συμβουλεύσω τόσο τους φοιτητές όσο και τους αποφοίτους του Τμήματος είναι να συνεχίσουν τη σκληρή δουλειά για να πετύχουν τους στόχους που έχουν θέσει, αλλά και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους. Άλλωστε είμαι πεπεισμένος πλέον μετά από τόσα χρόνια διαρκούς προσπάθειας, πως όποιος δουλεύει σκληρά, στο τέλος δικαιώνεται. Όπως και όποιος επιθυμεί κάτι πολύ, στο τέλος το καταφέρνει."

 
Copyright 2008 - Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
developed by