Κώστας Πολύχρονος - Online Job Marketplace - oDesk

 

Ο Κώστας Πολύχρονος, φοιτητής του τμήματος Εμπορίας και Διαφήμισης του ΤΕΙ Κρήτης, εργάζεται τους τελευταίους έξι μήνες online, μέσω του μεγαλύτερου Online Job Marketplace παγκοσμίως, το oDesk, στην εταιρεία UnoTelly. Η UnoTelly παρέχει τηλεοπτικές υπηρεσίες μέσω ίντερνετ, εδρεύει στον Καναδά και δραστηριοποιείται κυρίως σε Καναδά, ΗΠΑ, Αυστραλία, Αγγλία, Ισπανία, Βραζιλία και Ινδία. Αρχικά, ασχολούνταν με τις δημόσιες σχέσεις τις επιχείρησης και παρείχε συμβουλές Marketing.

 

 

"Μετά από περίπου δύο μήνες, έγινα επικεφαλής της ομάδας Marketing και τώρα έχω αναλάβει εξ' ολοκλήρου την προώθηση του προϊόντος μας", αναφέρει χαρακτηριστικά, "Αυτό που κάνω τώρα είναι να οργανώνω τις προωθητικές κινήσεις της επιχείρησης στο Internet, χειρίζομαι τα Social Media portals και τέλος κάνω δημόσιες σχέσεις με websites που ασχολούνται με προϊόντα σχετικά με το προϊόν μας".

Τα Online Job Marketplaces είναι τα συστήματα στα οποία μπορείς να εργάζεσαι μέσω Internet (odesk.com, elance.com, freelancer.com κτλ) από οπουδήποτε υπάρχει πρόσβαση σε δικτυωμένο υπολογιστή. Οι φοιτητές και οι απόφοιτοί μας, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις δεξιότητες που διδάσκονται στα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα του τμήματός μας (π.χ. δημιουργία διαφημιστικών εντύπων με Photoshop, ανάπτυξη ηλεκτρονικών καταστημάτων και ιστοχώρων, διαφημιστικές καμπάνιες με Video, Facebook, banners ή Google Adwords κ.α.) για να αναλάβουν έργα από τα δεκάδες χιλιάδες που είναι καθημερινά διαθέσιμα από όλο τον κόσμο χωρίς αυτοί να χρειαστεί να μετακινηθούν.

Το μάθημα που βοήθησε κυρίως τον Κώστα για την πρόσληψή του στην εταιρεία είναι το B2B Marketing, καθώς σε αυτό διδάσκονται οι φοιτητές τα πάντα για τα Online Job Marketplaces, αλλά και ο τρόπος ανεύρεσης δουλειάς μέσω ίντερνετ. Επίσης, τον βοήθησαν τα μαθήματα Διαφημιστική Εκστρατεία και Ηλεκτρονικές Αγορές και Υπηρεσίες στη δημιουργία marketing και creative brief και στη διαχείριση Google Analytics αντίστοιχα.


Τους φοιτητές και απόφοιτους του τμήματός μας συμβουλεύει να "αρπάξουν" την ευκαιρία που δίνεται στο μάθημα B2B Marketing, καθώς θα βρουν πιο εύκολα δουλειά, θα αποκτήσουν γνώσεις αλλά και εμπειρία με βάση αυτά που διδάσκονται στο τμήμα μας και θα μάθουν να δουλεύουν ομαδικά αλλά και να παίρνουν σημαντικές αποφάσεις.

Copyright 2008 - Τμήμα Εμπορίας & Διαφήμισης
developed by